Dia Mundial de l'Educació Ambiental

El 26 de gener se celebra el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, un esdeveniment que cerca conscienciar les persones que el desenvolupament humà i la conservació del planeta han d’anar de la . L’educació ambiental crea consciència en totes les persones sobre la importància de cuidar el medi ambient, de protegir la flora i la fauna de les seves localitats i sumar-se a les iniciatives mundials.

Plàstics el gran problema del Medi Ambient.

Com a propietaris o amants dels gossos hem de cuidar el medi ambient tan com puguem perquè els nostres peluts puguin encara gaudir d’aquests espais naturals i plens de vegetació que tant els agrada. Un dels principals punts contaminants són els plàstics. Cada any els mars i els oceans són receptors de fins a 12 milions de tones d’escombraries i a Espanya només un 30% es reciclen.

Alternatives sostenibles al plàstic

La solució a aquesta qüestió són les alternatives sostenibles com ara els plàstics compostables. Aquests un cop acabada la seva vida útil, es descomponen i es converteixen en compost orgànic a una velocitat semblant a la de la resta de materials orgànics i sense deixar residus tòxics. Per assegurar-nos que són productes compostables han d’estar senyalitzats i complir amb la Norma UNE-EN 13432. A més, també hi ha certificacions oficials que avalen aquesta compostabilitat, com ho són l’OK COMPOST.

Certificació OK COMPOST INDUSTRIAL

Certificació OK COMPOST HOME

Com podem reduir l’ús dels plàstics com a propietaris de gossos?

Quan passegem, substituirem les bosses tradicionals de plàstic per recollir excrements, per bosses 100% compostables, d’aquesta manera reduirem l’impacte del plàstic al Medi Ambient.