Els gossos a Espanya
Cada vegada són més les famílies que decideixen adoptar un gos a Espanya: s’estima que al voltant de 9 milions d’ells habiten a les seves cases. En conseqüència, aquest fet només fa que augmenti la xifra de mascotes que caminen i juguen pels carrers acompanyats dels seus amos.
Els propietaris d’aquests animals tenen la responsabilitat d’atendre i proporcionar a la seva mascota totes les cures que necessiti i mereixi, tant dins com fora de casa; com són el menjar i beguda, els passejos, els jocs, i fins i tot la higiene i els residus que genera. Així i tot, hi ha persones que no es fan responsables de la femta dels seus animals quan surten al carrer, i opten per deixar les restes en la via pública.

Per què és important recollir les caques de gos?
Aquest acte incívic és més freqüent del que pensem en el nostre país, així que considerem important recordar per què hem de recollir sempre les caques dels nostres gossos:
– Per a mantenir l’ordre i la neteja dels carrers i espais exteriors. La femta de gos en àrees públiques poden ser antiestètiques i causar incomoditat a les persones que transiten per aquestes zones. Recollir-les ajuda a mantenir un entorn net i agradable per a tots.
– Per a facilitar la convivència entre persones i animals. Recollir la femta del teu gos significa respectar l’espai públic i compartit amb els altres. Ajuda a mantenir una comunitat més neta i ordenada per a tots.
– Per a impedir que es transmetin certes malalties o paràsits. La femta conté bacteris, paràsits i altres patògens que poden propagar malalties si entren en contacte amb humans o altres animals.

La solució al problema
Per a evitar que les femtes continuïn sent les protagonistes dels nostres carrers, i deixin de causar alguna desagradable situació, els ajuntaments fa un temps que prenen mesures dràstiques per a sancionar als qui es neguen a recollir-les. Per exemple, l’anàlisi d’ADN de les caques trobades en les voreres de pobles i ciutats és un dels mètodes més usats per les autoritats, i les multes ronden els 300 € segons el municipi.

El sistema preferit dels ajuntaments
No tot són desavantatges per als amos dels peluts. Cada vegada són més les institucions que opten per donar una solució amable a aquesta problemàtica, instal·lant dispensadors de bosses en punts estratègics del poble per a fomentar la recollida d’excrements i promoure el seu ús entre els ciutadans. De fet, un gran nombre de municipis ja ofereix als seus ciutadans bosses gratuïtes per a mantenir nets els carrers i zones públiques.

Bosses PIPICAN i dispensadors
Des de PIPICAN ajudem a tots aquells municipis que també vulguin posar remei a aquesta qüestió, per a aconseguir ciutats més netes i ciutadans més respectuosos i responsables, posant a la seva disposició la nostra gamma de productes.

– Dispensador PIPICAN: És un dispensador de bosses d’acer inoxidable, perfecte com a complement a les nostres bosses. La seva instal·lació és molt senzilla i l’estructura és resistent, ideal per a situar-se a l’aire lliure i en espais públics. (https://pipican.es/producto/dispensador-sistembos/)
– Bosses PIPICAN BIO: Les nostres bosses BIO són 100% biodegradables i compostables, perfectes per a alinear-se amb els objectius de sostenibilitat dels municipis. Són resistents als trencaments i personalitzables. (https://pipican.es/producto/bolsas-pipican-biodegradables-compostables/)
– Bosses PIPICAN
: les bosses PIPICAN, compostes de HDPE, són antilliscants, lleugeres i duradores. Es pot personalitzar el seu disseny. (https://pipican.es/producto/bolsas-excrementos-perro-pipican/)
En definitiva, cuidar correctament de les nostres mascotes també beneficia a la comunitat i a l’entorn que ens envolta, i fa molt més fàcil la convivència entre persones i animals.

Referències:
https://es-us.vida-estilo.yahoo.com/que-tu-peludo-siga-siendo-tu-mejor-amigo-aun-despues-de-levantar-sus-heces-183644847.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAJrVsoUbe0GIYLsIqYWqaSFmCKCpiPvdQyeEH74nA1C2pbIXADH0-47W4sfaRPpmw83CLwfiBHLuxj7sCd360pzXHI7VSsGuX_Hud5l1K1QUH0RI7cEFkJn96NETLXJYPJUJ3lc4gOX39V8nxZS0E3biGoMJoiQ3bHISDuSXs-bIhttps://www.latercera.com/practico/noticia/limpiar-sin-contaminar-como-elegir-una-bolsa-para-recoger-los-desechos-de-tu-perro/nmx6ysjbo5guhgleubea32z6yy/
https://www.elcorreoweb.es/sevilla/2024/02/22/bolsas-gratis-recoger-cacas-perro-98527945.html
https://www.rover.com/es/blog/por-que-es-importante-recoger-las-heces-de-los-perros/