Segons les xifres, Espanya és un dels països europeus amb més índex d’abandonament animal. Malauradament, aquests números augmenten en períodes de vacances, com per Nadal o a l’estiu.

Davant d’aquest problema, és important recordar la importància de l’adopció i el compromís que requereix cuidar correctament les nostres mascotes.

XIFRES D’ABANDONAMENTS EL 2020

D’acord amb les xifres que ens ofereix la fundació Affinity al seu estudi anual realitzat el 2021, amb les dades del 2020, s’afirma que el nombre d’abandonaments l’any 2020 és de 286.000 animals, un 6% menys que el 2019.

Evolució de l'abandonament animal a Espanya

PANDÈMIA I ABANDONAMENTS

La pandèmia provocada pel COVID-19 va fer agreujar més aquesta situació i va augmentar el nombre d’animals abandonats, un 25% segons la Reial Societat Canina d’Espanya respecte a l’any anterior.

LLISTAT DE PROTECTORES

L’abandonament d’animals de companyia és un problema difícil de controlar i eradicar, però des de mínimes accions podem contribuir a millorar la situació o canviar la vida a una mascota.

Les compres i les vendes d’animals incentiven la indústria de les races. Moltes vegades els animals pateixen estar tancats, maltractament i l’explotació per tal de ser reproduïts i comercialitzats. Per aquest motiu us portem una pàgina on veure tots els centres d’adopció d’animals d’Espanya, dividits en províncies.

Llistat de protectores d'animals i centres d'acollida d'Espanya

Fes clic Aquí