L’evolució va en aquesta direcció, i en tots els sentits, és un deute pendent amb les nostres mascotes (recordeu que el primer ésser viu en viatjar a l’espai, va ser la Laika).

Qui no estima o no respecta els animals, no estima ni respecta les persones. La Declaració dels Drets dels Animals de 1978 diu: “que el respecte dels animals per la humanitat és inseparable del respecte de la humanitat entre ella mateixa”.

Preparar-se és important, ja que aquesta revolució ve com un gos darrera una pilota (a tota velocitat). Grans ciutats de tot el món estan adaptant els seus models turístics per aconseguir atraure a aquest “turista” que aportarà, de ben segur, la seva quota monetària.

Espanya i el seu govern ho saben i estan treballant-hi. Un bon exemple pot ser la “Guía Travel Guau 2019” que ha impulsat el Ministerio de Turismo, per facilitar als/les amos/es de gossos un viatge amable.

Altres moltes tendències que ens suggereixen que preparem els nostres negocis, són els segells turístics, com “Viajar Juntos es mejor”, que va ser guardonat a la FITUR (Fira Internacional de Turisme) amb el Premi a l’Excel·lència Turística; o com ja podem trobar buscadors d’hotels, càmpings, restaurants, etc. pet friendly; o a la multitud de fòrums respecte a les normatives de pobles i ciutats; o com es promocionen companyies aèries, de tren, autobús, taxi, etc.; o la creixent quantitat de platges que podem compartir ja amb les nostres mascotes.

I, per posar la cirereta al pastís a aquesta tendència, us convidem a descobrir “el gos influencer”. Pipper és un gos que viatja arreu del món i ens ho explica d’una manera… “Molt especial” (www.pipperontour.com).

Per tot això, pregunteu-vos: ¿ESTIC PREPARAT/DA?

Referències: