Així comencem la reflexió d’avui. I estem seguríssims que quasi tots vosaltres estareu d’acord amb nosaltres.

Però aquesta reflexió no és pas una crítica, ni molt menys, cap als gossos. Sinó, més aviat el contrari. És una crítica als seus amos i a l’incivisme o la mala educació que els porta a fer aquestes omissions de convivència, que ens acaben perjudicant a tots i a totes. Com deia una campanya que es va dur a terme fa ja força temps, per la protectora madrilenya “El Refugio”: “La caca és del gos. La cagada és del que no la recull”.

A més, de ser molest i desagradable, aquestes actituds insolidàries amb la resta, poden ser perjudicials per la salut, ja que els excrements de gos poden provocar malalties com la toxocariosis o la ancylostomosis. I no només es tracta de recollir els excrements del millor amic de l’ésser humà, sinó que hauríem de fer l’exercici de fer-ne un tractament idoni. Saps on has de llençar les caques del teu gos? Aquí t’expliquem alguns consells:

  • Bolsas biodegradables perroRecull els excrements del teu gos amb bosses 100% biodegradables i compostables. Us recomanem les bosses SISTEMBOS “PIPICAN” Bio.
  • Rebutja les caques del teu gos al contenidor gris. Mai al marró (orgànic), ja que, encara que sigui material orgànic, com ja us hem explicat, contenen bactèries que poden causar malalties perjudicials pels humans.
  • Si no disposes de bosses 100% biodegradables i compostables, has d’enterrar-les a uns 10 cm del terra. Es descomposaran d’una manera correcta sense contaminar el medi ambient, ni les aigües subterrànies (que acabem utilitzant pel consum humà).

Hem dit ja, que trobar-se caques pel carrer és molest, desagradable, insolidari, incívic i, fins i tot, perjudicial per la salut. Però anem més enllà. A Espanya s’estima que hi ha més de 13.000.000 milions de gossos. I si comptem que un gos fa de mitjana, 2 caques al dia, estem parlant de 26 milions de deposicions als nostres parcs, jardins, oceans, carrers, etc. I, tanmateix, parlaríem de 26 milions de bossetes de plàstic (descomposició en 150 anys de mitjana).

És per això que us hem fet la recomanació de les bosses SISTEMBOS “PIPICAN” Bio, què, en tant sols 1 any, comencen a descomposar-se.

En definitiva, si recollim els excrements dels nostres col·legues amb el material adient, i ho reciclem de la manera correcta, tots i totes sortim guanyant. Els amants dels animals i els animals mateix, traient-los de sobre l’injust pes de l’etiqueta, que els gossos són bruts.

Recordeu: “ELS HÀBITS ES CONVERTEIXEN EN CARÀCTER”.

Referencias: